Grisrulle på örtbete

Grisrulle på örtbete
Foto: TV4

Ugnsstekt fläskkarré fylld med färska örter, ackompanjerad av gratinerad blomkål och frisk fänkålssallad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


22 oktober 2012
Visa mer

Du behöver

Grisrulle

  • 1 kg fläskkarré
  • 1 kvist rosmarin
  • 6 blad salvia
  • 2 kvistar timjan
  • 2 kvistar persilja
  • 4 st ramslökblad
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk smör
  • Salt och peppar efter smak
  • Steksnöre

Gratinerad blomkål

  • 1 st blomkålshuvud
  • 1 st ägg
  • 2 dl ströbröd
  • Salt

Fänkålsallad

  • 1 st fänkål
  • 1 st syrligt äpple
  • 50 g hasselnötter
  • 1 tsk salt
  • 2 msk vit balsamicovinäger
  • Ramslökblad för garnering

Gör så här

  1. Snitta fläskkarrén så att den kan vikas ut platt. Gnid in båda sidor med salt och peppar.
  2. Finhacka örter och ramslök och bred på köttet.
  3. Rulla ihop och bind med stekgarn.
  4. Bryn i smör på hög temperatur tills karrén har fått fin färg.
  5. Lägg i ugnsfast form och häll över rapsolja. Tillaga i 150 grader i cirka 2 timmar eller tills köttet är genomstekt. Låt vila i aluminiumfolie tills servering.
  6. Skär skivor av den hela blomkålen och panera i ägg och ströbröd. Lägg på plåt och tillaga i ugnen ca 10 min i 250 grader.
  7. Rosta hasselnötter i torr stekpanna med salt.
  8. Skiva fänkål och äpple tunt (gärna i köksmandolin).
  9. Blanda ingredienserna och droppa över vit balsamicovinäger.
  10. Smaka av med salt och låt stå i rumstemperatur i 30 minuter före servering.
  11. Skär köttet i cirka 1 cm tjocka skivor. Garnera med ett blad ramslök.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept