Vildgris med rostad potatis

120 min
4
Vildgris med rostad potatis
Foto: TV4
120 min
4

Du behöver

Marinad

  • 1 dl matolja
  • 0,5 dl chilisås
  • 0,5 dl kikkoman soja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 5 st krossade enbär
  • 1 tsk timjan
  • 3 msk riven gul lök
  • 1 st pressad vitlöksklyfta

Kakao- och rödsvinsås

  • 100 g rotselleri
  • 1 st liten morot
  • 1 st liten rödlök
  • 1 st liten röd chilifrukt
  • 2-3 st vitlöksklyftor
  • 1 st tomat
  • 1,5 msk kakao
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl balsamvinäger
  • 3 dl rött vin
  • 2 msk kalvfond
  • 4 dl vatten
  • 1-2 msk brun maizenaredning
  • Olivolja
  • Salt
  • Vitpeppar

Vildsvin och potatis

  • 800 g vildsvinsfilé
  • 5 st bakpotatisar
  • Flingsalt

Gör så här

  1. Marinad
    Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden och låt det putsade köttet ligga och marinera i ca 2 timmar.
  2. Kakao- och rödsvinsås
    Skala och grovhacka rotselleri, morot, rödlök, chilifrukt, vitlök och tomat. Hetta upp två msk olja i en stor kastrull, bryn grönsakerna tills de fått färg och strö över kakaon.
  3. Strö över sockret och låt det börja karamelliseras, häll på vinäger.
  4. Rör och låt koka tills vätskan börjar få en sirapsliknande konsistens.
  5. Häll på vinet och låt koka i ca 15 minuter tills 1/3 av vätskan återstår, tillsätt sedan kalvfond och vatten och låt det småkoka i ca 10-15 min. Sila sedan av allt i en ny kastrull, rör ner maizena och smaka av med salt och peppar.
  6. Skala och klyfta bakpotatisen och lägg på en ugnsplåt, ringla över olja och flingsalt. Ställ in i ugnen på 220 grader i ca 40 min.
  7. Bryn filéerna i smör och lägg dem i en ugnsform och ställ in i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter.
  8. Lägg såsen på tallriken, sedan klyftpotatisen ovanpå och avsluta med köttet på toppen, servera med en liten sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept