Hallonparfait med chokladskedar

Hallonparfait
Foto: TV4

Du behöver

Hallonparfait

  • 1,5 st äggvita
  • 0,75 dl socker
  • 200 g frysta hallon
  • 1 dl crème fraiche
  • Färska hallon
  • Citronmeliss

3 chokladskedar

  • 4 tsk vit choklad
  • 4 tsk ljus choklad
  • 4 tsk mörk choklad

Gör så här

  1. Hallonparfait
    Tina och mixa 100 gram hallon till en jämn massa.
  2. Vispa en maräng på äggvita och socker.
  3. Vänd ned crème fraiche i hallonen och vänd sedan ned det i marängsmeten. Häll upp i fyra formar och ställ in i frysen i minst 3 timmar.
  4. 3 chokladskedar
    Smält de tre olika chokladsorterna i varsitt vattenbad och lägg upp skedarna på en bricka, placera gärna skaften högt så skedarna blir lite mer plana. Fyll fyra skedar av varje chokladsort och låt dem stelna i rumstemperatur i en dryg timme.
  5. Tag ur parfaiten ur formen och häll sedan över hallonsås. Lägg upp chokladskedarna på tallriken.
  6. Lägg lite färska hallon runt omkring och några blad citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept