Wienerschnitzel à la Ystad med syrlig persiljesås

30 m
4
Wienerschnitzel à la Ystad med syrlig persiljesås
Foto: TV4

Panerat kalvinnanlår serveras med persiljesås och rostad potatis.

Dryckestips
Rawenswood Vintners Blend Zinfandel 2012. Art nr. 26001

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

2 april 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 800 g kalvinnanlår
  • 3 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 3 dl ströbröd
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 msk rapsolja till stekning

Tillbehör

  • 8 ansjovisfiléer
  • 1 citron
  • 1 dl kapris, mellanstora
  • 1 knippe färsk persilja
  • 3 dl gröna ärtor
  • 1-2 msk smör

Sås

  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 4 msk kalvfond
  • 1,5 dl vatten
  • 1 citron
  • 2 msk strösocker
  • 4 msk smör
  • 3 msk hackad persilja (ej storbladig)
  • stekskyn som blir över
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar

Rostad potatis

  • 1 kg små delikatesspotatisar
  • 2 msk smör
  • 1 msk flingsalt
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  1. Potatis
    Sätt ugnen på 200 grader, dela potatisen oskalade i halvor som kokas i ca 15 min med smöret. Lägg i långpanna med mycket olivolja samt grov flingsalt över.
  2. Rosta (grillen) i ugn ca 20 min tills de fått färg. Strö lite extra flingsalt på efter.
  3. Wienerschnitzel
    Banka köttet tunt (enklare i en plastpåse), häll mjölet i en skål, de uppvispade äggen i en annan och ströbrödet i en tredje.
  4. Panera köttbitarna först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Stek sedan köttet i smör och olja på mellanvärme.
  5. Sås
    Koka upp vatten och låt sockret lösa sig. Häll sedan i kalvfond och citron. Späd med stekskyn från schnitzlarna och matlagningsgrädde, salta och peppra efter smak. Låt puttra i 10 minuter. Lägg sedan i den hackade persiljan.
  6. Tillbehör
    Koka hastigt ärtorna i ca 15 sekunder, skölj i kallt vatten, och klicka i lite smör.
  7. Lägg på kapris på ansjovisfiléerna och rulla ihop dem, ställ på en citronskiva.
  8. Servera schnitzlarna med den rostade potatisen och såsen. Voilá!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept