Wienerschnitzel à la Ystad med syrlig persiljesås

Wienerschnitzel à la Ystad med syrlig persiljesås
Foto: TV4

Wienerschnitzel à la Ystad med syrlig persiljesås

Av: Pia - Ystad

Från: Halv åtta hos mig

28 ingredienser

30 m

Panerat kalvinnanlår serveras med persiljesås och rostad potatis.

Dryckestips
Rawenswood Vintners Blend Zinfandel 2012. Art nr. 26001

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 800 g kalvinnanlår
  • 3 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 3 dl ströbröd
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 2 msk smör, till stekning
  • 1 msk rapsolja, till stekning

Tillbehör

  • 8 ansjovisfiléer
  • 1 citron
  • 1 dl kapris, mellanstora
  • 1 knippe färsk persilja
  • 3 dl gröna ärtor
  • 1-2 msk smör

Sås

  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 4 msk kalvfond
  • 1,5 dl vatten
  • 1 citron
  • 2 msk strösocker
  • 4 msk smör
  • 3 msk persilja, hackad (ej storbladig)
  • stekskyn som blir över
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar

Rostad potatis

  • 1 kg små delikatesspotatisar
  • 2 msk smör
  • 1 msk flingsalt
  • 1 dl olivolja

Gör så här

Potatis

  1. Sätt ugnen på 200 grader, dela potatisen oskalade i halvor som kokas i ca 15 min med smöret. Lägg i långpanna med mycket olivolja samt grov flingsalt över.
  2. Rosta (grillen) i ugn ca 20 min tills de fått färg. Strö lite extra flingsalt på efter.

Wienerschnitzel

  1. Banka köttet tunt (enklare i en plastpåse), häll mjölet i en skål, de uppvispade äggen i en annan och ströbrödet i en tredje.
  2. Panera köttbitarna först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Stek sedan köttet i smör och olja på mellanvärme.

Sås

  1. Koka upp vatten och låt sockret lösa sig. Häll sedan i kalvfond och citron. Späd med stekskyn från schnitzlarna och matlagningsgrädde, salta och peppra efter smak. Låt puttra i 10 minuter. Lägg sedan i den hackade persiljan.

Tillbehör

  1. Koka hastigt ärtorna i ca 15 sekunder, skölj i kallt vatten, och klicka i lite smör.
  2. Lägg på kapris på ansjovisfiléerna och rulla ihop dem, ställ på en citronskiva.
  3. Servera schnitzlarna med den rostade potatisen och såsen. Voilá!