Hummerfylld förgås med edamamebönsallad

Hummerfylld förgås med edamamebönsallad
Foto: TV4

Hummerfylld förgås med edamamebönsallad

Av: Pia - Ystad

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

50 m

Läckra små brödskedar fyllda med krämiga hummerstjärtar serveras med edamamesallad.

Dryckestips
Casal di Serra Classico Superiore 2013. Art nr 12419

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Brödskedar

  • 15 g jäst
  • 1,5 dl vatten
  • 1,25 dl kärnvetemjöl med fullkorn
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • asiatiska soppskedar

Fyllning

  • 1,5 dl hummerstjärt, finhackade
  • 0,5 limefrukt
  • 4 små dillvippor
  • 1 rejäl klick crème fraiche
  • salt
  • peppar

sallad

  • ärtskott
  • edamamebönor
  • ev dill
  • olivolja

Gör så här

Skedar

  1. Blanda ut jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt mjöl och salt. Knåda degen rejält. Täck över degen och låt vila i 30 min.
  2. Kavla ut degen så tunt det går, utan att den går sönder. Skär ut bitar och drapera soppskedarna. Det ska bli cirka 10 skedar.
  3. Klipp bort överflödig deg. Grädda på 175 grader i cirka 10 min. Låt svalna och lossa försiktigt.
  4. Fyll skedarna med finhackad, färsk hummer, crème fraiche, pressa över lite lime, samt en liten dillkvist. Skedarna måste serveras direkt.

Edamamesallad

  1. Koka edamamebönorna enligt anvisning på förpackningen, blanda med ärtskott, olivolja och ev dill.