Hummerfylld förgås med edamamebönsallad

Hummerfylld förgås med edamamebönsallad
Foto: TV4

Läckra små brödskedar fyllda med krämiga hummerstjärtar serveras med edamamesallad.

Dryckestips
Casal di Serra Classico Superiore 2013. Art nr 12419

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

2 april 2015
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
50 m
4

Du behöver

Brödskedar

  • 15 g jäst
  • 1,5 dl vatten
  • 1,25 dl kärnvetemjöl med fullkorn
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • asiatiska soppskedar

Fyllning

  • 1,5 dl finhackade hummerstjärtar
  • 0,5 lime
  • 4 små dillvippor
  • 1 rejäl klick crème fraiche
  • salt och peppar

Sallad

  • ärtskott
  • edamamebönor
  • ev lite dill
  • olivolja

Gör så här

  1. Skedar
    Blanda ut jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt mjöl och salt. Knåda degen rejält. Täck över degen och låt vila i 30 min.
  2. Kavla ut degen så tunt det går, utan att den går sönder. Skär ut bitar och drapera soppskedarna. Det ska bli cirka 10 skedar.
  3. Klipp bort överflödig deg. Grädda på 175 grader i cirka 10 min. Låt svalna och lossa försiktigt.
  4. Fyll skedarna med finhackad, färsk hummer, crème fraiche, pressa över lite lime, samt en liten dillkvist. Skedarna måste serveras direkt.
  5. Edamamesallad
    Koka edamamebönorna enligt anvisning på förpackningen, blanda med ärtskott, olivolja och ev dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept