29 ingredienser
45 min
Kalvfärsbiffar som serveras med nyskördade tillbehör.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Divyas alternativ
Nakenhavrebiffar 4 portioner Tid: 15min + 15min
Ingredienser
250g Zucchini
140g nakenhavreflingor
90g blötlagd hel nakenhavre
2 ägg från hedemorahöns
25g lagrad vitmögelfårost
Valfri mängd färska kryddor. Mynta, morotsblast, basilika, dill, rosmarin.
Havssalt, svartpeppar
Kallpressad rapsolja att steka i
Tillagning
1. Riv zucchinin med ett rivjärn, bred ut den rivna zuccinin på halva delen av en ren kökshanduk. Vik över den andra halvan och platta till.
2. Finhacka morotsblasten och hacka övriga färska kryddor. Blanda tillsammans med havssalt, nymalen svartpeppar och äggen i en bunke.
3. Vänta ca 30min tills zuccinin är ordentligt urvattnad. Pressa ur den sista vätskan ur zucchinin och blanda väl tillsammans med ägg och kryddor i bunken.
4. Värm rapsolja i en stekpanna av lättviktsgjutjärn. Forma biffar på 50-60g och stek på mycket svag värme i ca 15min.
Tillagning för blötlagd nakenhavre
Lägg nakenhavren i ett vattenbad i en bunke. Skölj nakenhavren och byt vatten morgon och kväll under två dygn.