Chokladfondant med hjortronmarmelad

30 min
4
Chokladfondant med hjortronmarmelad
Foto: Tv4

Chokladfondant med hjortronmarmelad och vaniljglass

Vintips från Peter
Josef Andert Beerenauslese Cuvée, nr 4589, 85 kr
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


21 maj 2012
Visa mer
30 min
4

Du behöver

Chokladfondant

  • 80 g smör
  • 100 g 70 % mörk choklad
  • 2 st ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl

Hjortronmarmelad

  • 250 g frysta hjortron
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 st kanelstång
  • 2 st stjärnanis

Gör så här

  1. Chokladfondant
    Värm ugnen till 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull, tag bort från värmen och lägg i chokladen och rör om tills den smält.
  3. Vispa sockret, ägg och vetemjöl slätt och vänd ned chokladblandning.
  4. Häll upp i 4 st små smorda ugnsfasta formar.
  5. Grädda i ugnen i 9-10 minuter.
  6. Vänd upp på tallrik och garnera med florsocker och mynta.
  7. Hjortronmarmelad
    Lägg hjortronen, sockret, kanelstång och stjärnanis i en kastrull och koka upp.
  8. Koka sedan på svag värme i 30 minuter. Låt svalna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept