Toast skagen

40 min
4
Toast skagen
Foto: TV4

Skagentoast med räkröra smaksatt med sparris, massor av dill, majonnäs och ketchup. Serveras på rågbröd.

Dryck
Chablis 1er Cru Vaucopins från Chateau de Viviers. Chablis ska inte vara kylskåpskall för då tappar den smaken. Därför tar man gärna ut en Chablis 30 minuter före servering. Temperatur ca 12 grader.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

27 november 2014
Visa mer
40 min
4

Du behöver

  • 1 kg norska orensade fjordräkor
  • 1 rödlök
  • 1 knippe dill
  • ca 3 dl majonnäs
  • 1-2 droppar chiliketchup
  • ca 10 gula sparrisar
  • salt och peppar, efter behag
  • 4 skivor danskt rågbröd
  • 4 salladsblad
  • 4 kvistar dill

Gör så här

  1. Skala räkorna och låt dem rinna av på hushållspapper några minuter.
  2. Finhacka den röda löken och även dillen. Sparrisen skärs i ca 1 cm stora bitar.
  3. Lägg ner räkorna i en skål och rör ner majonnäsen till en jämn röra. Häll i några droppar chiliketchup tills den får en vacker rosa färg. Rör i löken och dillen och därefter sparrisen. Tillsätt salt och peppar efter behag.
  4. Lägg ut det danska rågbrödet och dekorera med ett vackert salladsblad och lägg sedan på en stor klick skagenröra med en skiva citron och massor av dill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept