Altanrökt lax på sprött tunnbröd

Altanrökt lax på sprött tunnbröd
Foto: TV4

Altanrökt lax på sprött tunnbröd

Av: Per - Västerås

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

10 min (45- 50 min om man röker laxen själv)

Förrättsmacka med rökt lax, purjo- och potatisröra på hårt tunnbröd.

Dryckestips
4376 Domaene Gobelsburg Riesling
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 tunnbröd
  • 2-3 msk smör
  • 20 g rucolasallad, sköljd
  • 160 g varmrökt lax

Purjolök- och potatisröra

  • 2,5 dl crème fraîche
  • 2 msk majonnäs
  • 2 potatisar, kalla kokta, fint tärnade
  • 10 cm purjolök, sköljd och fint hackad
  • 1-2 krm salt
  • 1-2 krm citronpeppar

Garnering

  • 1 rödlök, finhackad
  • 4 citroner, skivor
  • 4 dillkvistar

Gör så här

  1. Smöra tunnbrödet, lägg först på rucolan sedan fördela laxen på tunnbrödet.
  2. Blanda ihop ingredienserna till purjolöks- och potatisröran och klicka ut över laxen. Garnera sedan med den hacka rödlök, citronskivan och en dillkvist.