Altanrökt lax på sprött tunnbröd

10 min (45- 50 min om man röker laxen själv)
4
Altanrökt lax på sprött tunnbröd
Foto: TV4

Förrättsmacka med rökt lax, purjo- och potatisröra på hårt tunnbröd.

Dryckestips
4376 Domaene Gobelsburg Riesling
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

30 april 2013
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
10 min (45- 50 min om man röker laxen själv)
4

Du behöver

  • 4 spröda tunnbrödsskivor
  • 2-3 msk Bregott med havssalt
  • 20 g rucola, sköljd
  • 160 g varmrökt lax

Purjolök- och potatisröra

  • 2,5 dl crème fraiche
  • 2 msk äkta majonnäs
  • 2 kalla kokta potatisar, fint tärnade
  • 10 cm purjolök, sköljd och fint hackad
  • 1-2 krm salt
  • 1-2 krm citronpeppar

Garnering

  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 4 citronskivor
  • 4 små dillkvistar

Gör så här

  1. Smöra tunnbrödet, lägg först på rucolan sedan fördela laxen på tunnbrödet. 
  2. Blanda ihop ingredienserna till purjolöks- och potatisröran och klicka ut över laxen. Garnera sedan med den hacka rödlök, citronskivan och en dillkvist.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept