Getsadel med tillbehör

Getsadel med tillbehör
Foto: TV4

Getsadel med tillbehör

Av: Pär - Leksand

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

Getsadel med ingefärssyltad zucchini.

Vintips från Pär
Tommasi Graticcio Appassimento Parziale (nr 5354)
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Getsadel

  • 1 getsadel (av killing) [ca 1 kg]
  • 1 msk smör, smält
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, finmalen
  • 0,5 l buljong

Gräddig sås

  • 40 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • Den silade skyn efter getsadeln
  • 1 tsk Collorit
  • 2 dl vispgrädde

Ingefärssyltad zucchini

  • 1 zucchini [ca 300 gram]
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 20 g ingefära, skivad och skalad

Gör så här

Getsadel

  1. Smält smöret och pensla getsadeln, salta och peppra. Stek i ugnen i långpanna 225 grader i 20 minuter slå därefter i buljongen i långpannan täck med folie sänk temperaturen till 100 grader låt stå i ugnen ytterligare 5 timmar, häll av och spara skyn som ska vara till såsen. Låt därefter sadeln vila under folie i ca 30 minuter.

Gräddig sås

  1. Sila och koka ner skyn efter stekningen av getsadeln i en kastrull till ungefär 3 dl. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, tillsätt mjölet under vispning, därefter tillsätt under vispning skyn, grädden samt collorit.

Ingefärssyltad zucchini

  1. Skala och skär zucchinin i kuber om cirka 1 cm, lägg i kastrull tillsätt vatten, socker, ättika samt ingefära. Koka i cirka 30 minuter. Låt svalna plocka därefter bort den skivade ingefäran.
  2. Servera med skivat kött på såsspegel, pressad potatis garnerad med persilja, zucchini samt svartvinbärsgelé.