Getsadel med tillbehör

Getsadel med tillbehör
Foto: TV4

Getsadel med ingefärssyltad zucchini.

Vintips från Pär
Tommasi Graticcio Appassimento Parziale (nr 5354)
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


10 april 2013
Visa mer
4

Du behöver

Getsadel

  • 1 st getsadel av killing (ca 1 kg)
  • 1 msk smält smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm finmalen svartpeppar
  • 0,5 l god buljong

Gräddig sås

  • 40 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • Den silade skyn efter getsadeln
  • 1 tsk collorit
  • 2 dl vispgrädde

Ingefärssyltad zucchini

  • 1 st zucchini (ca 300 gram)
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 dl ättika 12%
  • 20 g ingefära, skivad och skalad

Gör så här

  1. Getsadel
    Smält smöret och pensla getsadeln, salta och peppra. Stek i ugnen i långpanna 225 grader i 20 minuter slå därefter i buljongen i långpannan täck med folie sänk temperaturen till 100 grader låt stå i ugnen ytterligare 5 timmar, häll av och spara skyn som ska vara till såsen. Låt därefter sadeln vila under folie i ca 30 minuter.
  2. Gräddig sås
    Sila och koka ner skyn efter stekningen av getsadeln i en kastrull till ungefär 3 dl. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, tillsätt mjölet under vispning, därefter tillsätt under vispning skyn, grädden samt collorit.
  3. Ingefärssyltad zucchini
    Skala och skär zucchinin i kuber om cirka 1 cm, lägg i kastrull tillsätt vatten, socker, ättika samt ingefära. Koka i cirka 30 minuter. Låt svalna plocka därefter bort den skivade ingefäran.
    Servera med skivat kött på såsspegel, pressad potatis garnerad med persilja, zucchini samt svartvinbärsgelé.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept