Gubbröra på varmrökt fjällröding med löjrom

15-20 min
4
Gubbröra på varmrökt fjällröding med löjrom
Foto: TV4
15-20 min
4

Du behöver

  • 150 g varmrökt fjällröding, odlad i Sverige
  • 2 potatisar, kokta kalla skalade
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 2 msk rödlök, finhackad
  • 2 msk gräslök
  • 0,5 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • 4 bitar knäckebröd

Garnering

  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 4 msk löjrom
  • 4 kvistar dill

Gör så här

  1. Plocka ur kött från den hela varmrökta rödingen och hacka ner det lite. Skala potatisen och skär ner i bitar. Skala och hacka äggen. Finhacka gräslöken.
  2. Blanda sedan ihop allt i en skål och tillsätt crème fraichen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Finhacka rödlöken.
  4. Servera sedan röran på knäckebröd. Garnera med rödlöken, dillen och löjrommen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept