Ribs med pommes frites

Ribs med pommes frites
Foto: TV4

Ribs med pommes frites

Av: Pål - Skellefteå

Från: Halv åtta hos mig

22 ingredienser

Ribs med pommes frites och mozzarellasallad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Glaze

  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl ketchup
  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl honung, flytande
  • 3 cm knöl av ingefära
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 tsk tabasco

Baby back ribs

  • 3 kg tunna färska revbensspjäll
  • 3 gula lökar
  • 1 hel vitlök
  • salt
  • 20 svartpepparkorn

Mozzarellasallad

  • 125 g mozzarellaost
  • 1 förp körsbärstomater
  • 0,5 zucchini
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk honung
  • salt
  • peppar

Pommes frites

  • 4-5 bakpotatis (fasta/hårda)
  • 2 l frityrolja
  • salt

Gör så här

Glaze

  1. Skala och riv ingefära och vitlök, blanda ner farinsocker, soja, ketchup och honung. Smaksätt med tabasco.

Baby back ribs

  1. Koka upp en stor kastrull med vatten. Dela lökarna och vitlöken, lägg dem i kastrullen.
  2. Tillsätt svartpeppar och rikligt med salt.
  3. Dela revbenen på mitten så att de ryms i kastrullen och täcks helt med vatten.
  4. Koka dem långsamt under lock i cirka 1 ½ timme.
  5. De är färdiga när köttet börjar lossa från benen. Ta upp revbenen och torka det med hushållspapper, lägg dem på en ugnsplåt och pensla med glazen.
  6. Grilla dem och pensla på mer glaze under grillningen ca 200 grader i varmluftugn. Pensla flera gånger tills de fått en fin färg.

Mozzarellasallad

  1. Skiva och grilla squashen i en grillpanna med lite olja och salt. Halvera tomaterna och bryt isär mozzarellan. Lägg ner allt i en skål. Blanda ner balsamvinäger, honung salt och peppar.

Pommes frites

  1. Skala och skär potatisen och lägg den i kallt vatten. Före friteringen ska potatisen rinna av väl och torkas med hushållspapper eller handduk.
  2. Hetta upp oljan till 175 grader. Fritera den skurna potatisen i omgångar. Den ska bara få en lätt, gul färg. Ta upp potatisen och låt den rinna av, cirka 5 minuter.
  3. Hetta nu upp oljan till 200 grader. Fritera potatisen ännu en gång. Den ska bli knaprig och gulbrun nästan genast.
  4. Låt potatisen rinna av, salta och servera den genast, cirka 5 minuter.