Skaldjursmousse och papas arrugadas med mojosås

Skaldjursmousse och papas arrugadas med mojosås
Foto: TV4

Skaldjursmousse och papas arrugadas med mojosås

Av: Pablo - Gran Canaria

Från: Halv åtta hos mig

19 ingredienser

45 min

Smakrik skaldjursmousse serveras med potatis, majeroost och paprikasås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Skaldjursmousse

  • 100 g rökt lax
  • 100 g krabba
  • 100 g tonfisk
  • 40 g mjukost
  • 50 g ansjovis
  • 1 dl matlagningsgrädde

Papas arrugadas

  • 1 kg potatis, små
  • 250 g salt
  • 1 klyfta citron
  • vatten

Mojosås (Mojo Picón)

  • 1 röd paprika
  • 0,5 knippe persilja
  • 2 tsk kummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,1 dl vinäger
  • 1-2 dl olivolja
  • salt (efter smak)
  • 300 g majorero-ost
  • 4 skivor vitt bröd

Gör så här

  1. Skaldjursmousse
  2. Annorlunda skaldjursröra som man mixar 100 % tills man uppnår en krämig konsistens. Alltså enbart blanda och mixa. Serveras på en bit rostad bröd.
  3. Mojosås
  4. Denna sås kan man använda med kött, kyckling och mycket mera men oftast serveras den med kokta potatisar på Kanarieöarna. Mixa alla ingredienser (förutom olivoljan) med hjälp av till exempel stavmixern. Tillsätt sedan sakta olivoljan tills uppnådd önskad konsistens. Det vanliga är att såsen ska ha en puréaktig konsistens. Tillsätt därefter salt efter smak. Klart!!
  5. Papas arrugadas
  6. Tvätta potatisarna och låt skalet vara kvar, se till att all jord är borta. Koka upp salt och vatten och lägg i potatisen. Koka tills potatisen är nästan genomkokt. Häll av nästan allt vatten ur potatisgrytan, sänk värmen på spisen och ställ tillbaka grytan utan lock. Låt vattnet ånga bort så att potatisen torkar. Skaka kastrullen då och då och stäng av plattan. Lägg en handduk över potatisen i 2-4 minuter. Nu är potatisen färdig att serveras med mojosåsen, osten och brödet.