Fläskfilé med stekta grönsaker och skruvade pommes

Fläskfilé med stekta grönsaker och skruvade pommes
Foto: TV4

Fläskfilé med stekta grönsaker och skruvade pommes

Av: Pablo - Gran Canaria

Från: Halv åtta hos mig

18 ingredienser

1 h

Fläskfilégryta med stekta grönsaker, örter och vitt vin. Serveras med en extra roliga variant av pommes.

För spiralpommes använder man ett verktyg som skär potatisen i spiralform. På engelska heter den "Spiral Cutter" och den används ofta för att skära gurka o dylikt.
Dryck
Vino La Rioja, rött
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Stekta grönsaker

  • 4-5 klyftor vitlök, finhackade
  • 0,5 tsk timjan
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 0,5 tsk oregano
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 grön paprika, strimlad
  • 200 g champinjoner, i klyftor
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 tsk grovt salt
  • 1 skvätt brandy
  • 1 skvätt vitt vin
  • 1 dl matlagningsgrädde

Fläskfilé

  • 2 fläskfiléer
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar

Pommes

  • 1 kg potatis
  • salt
  • olja, till fritering

Gör så här

  1. Rensa fläskfiléen och dela den i 4 bitar för att sedan platta till dem lite med handen.
  2. Stek filéerna i ca 2 min på varje sida, salta och peppra efter smak och ta upp filéerna. Stek därefter grönsakerna i köttspadet. Lägg tillbaka köttet i pannan.
  3. Tillsätt brandy, låt det sjuda 2 min och tillsätt därefter vitt vin. Låt sjuda i ca 2 min. Tillsätt sen matlagningsgrädden. Låt det koka ihop i ca 3 minuter. Färdigt att serveras.
  4. Pommes
  5. Rengöra potatisarna ordenligt och lämna skalet kvar och skär dem i spiralform. Efter att man har spetsat dem så är det bara att fritera.