Dobo med smörstekta primörer

Dobo (assyrisk vitlöksspäckad lammstek) serveras med burgul och smörstekta primörer.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


16 mars 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 1,5 kg lammstek
  • 1 st vitlök, hel
  • 2 msk salt
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk kryddpeppar, hel
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 krm cayennepulver

Burgul

  • 6 dl burgul
  • 3 dl rostade nudlar (minipasta)
  • 1 st hönsbuljong
  • Salt
  • 1 dl sky från lammstek
  • 6 dl vatten

Gör så här

  1. Lammstek
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Gör snitt runt om i lammsteken.
  3. Blanda kryddorna och vänd vitlöksklyftorna i blandningen.
  4. Stoppa vitlöken i dom små snitten.
  5. Låt steken stå i ca 30 min.
  6. Bryn steken i smör, lite på varje sida.
  7. Lägg över den i en ugn säker form,
  8. Häll över ca 3-5 dl vatten och hel kryddpeppar.
  9. Efter ca 1h tillsätt tomatpurén och låt den stekas i ugn ytterligare en ca 30-45min.
  10. Skyn i denna rätt får agera som sås, sila den och häll över köttet vid servering.
  11. Ställ i ugnen i ca 1.5-2 timmar.
  12. Burgul
    Skölj burgul i vatten ett par gånger.
  13. koka upp vattnet och i med buljongen, saltet, skyn och rostade nudlarna Koka upp på hög värme med lock på för att sedan låta den puttra på lågvärme.
  14. Koka cirka 15-20 minuter
  15. Smörstek primörer strö över salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept