Rödbetsdröm

Rödbetsdröm
Foto: TV4

Du behöver

Pizzabotten

  • 3 dl dinkelmjöl
  • 3 tsk torrjäst
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 msk rapsolja
  • 1,5 tsk agavesirap
  • 3 krm havssalt
  • 1,5 msk linfrön
  • 1,5 msk solrosfrön
  • 1-2 dl ljummet vatten

Hasselnöt- och ruccolapesto

  • 3 st vitlöksklyftor, pressade
  • 5 nävar ruccola
  • 159 g parmesan, riven
  • 4,5 msk rapsolja
  • salt
  • peppar

Fyllning

  • 5 st rödbetor, kokta
  • 3 st rödlökar, tunt skivade
  • 3 tsk honung
  • 250 g chévreost
  • 1,5 dl torkade blåbär
  • 1,5 dl hasselnötter, hackade

Ruccolasallad

  • 3-4 nävar färsk ruccola
  • 6 msk färska blåbär
  • 3 msk citronsaft
  • 1,5 tsk havssalt

Gör så här

  1. Pizzabotten
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop mjöl, jäst, bakpulver, salt, agavesirap och vatten.
  3. Knåda till en slät deg.
  4. Kavla ut degen tunt, strö över fröerna och kavla in dem i degen.
  5. Förgrädda 5 minuter. 
  6. Grädda ytterligare 10 minuter med topping.
  7. Hasselnöt- och ruccolapesto
    Mixa alla ingredienser i en matberedare, anpassa oljemängden efter önskad struktur.
  8. Fyllning
    Sätt ugnen på 225 grader.
  9. Koka, skala och skiva rödbetorna tunt.
  10. Stek rödlöken i olja och honung.
  11. Bred ut peston över pizzadegen.
  12. Fördela rödlök och rödbetor jämt över degen och toppa med osten, nötterna och blåbären.
  13. Grädda i 10 minuter.
  14. Ruccolasallad
    Blanda ruccola och blåbär, smaka av med citron och salt. 
  15. Servera till en nygräddad bit pizza.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept