Sis kebab vs Kisir

Sis kebab vs Kisir
Foto: TV4

Sis kebab vs Kisir

Av: Nihan - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

28 ingredienser

1h 30 min

Lammfärsspett "Sis Kebab" med bulgur "Kisir".

Dryckestips
Santa Inés reserva Cabernet/Carmenere 3-l box, art.nr 6283, 199 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Köttfärsspett

  • 500 g lammfärs, grillas (ev blandfärs lamm och kalv)
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 1 tsk chilipeppar

Grönsaksspett

  • 8 gula lökar (små)
  • 3 röda paprikor
  • 3 minizucchini

Bulgursallad

  • 4 port bulgur
  • 1 knippe salladslök, finhackad
  • 1 knippe färsk bladpersilja, finhackad
  • 4 turkisk grön paprika, finhackad
  • 3 tomater, finhackad
  • 0,5 citron, pressad
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk paprikapuré
  • 1 tsk salt
  • peppar
  • 1 tsk chilipeppar
  • 2 tsk torkad mynta
  • 2 tsk malen spiskummin

Bassilikasås

  • 1 kruka färsk basilika
  • 200 g fårost
  • 2,5 dl crème fraîche
  • 1 förp pinjenötter, rostade
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar

Gör så här

Spett

  1. Blanda lammfärs med vitlök, persilja, salt, peppar och chilipeppar.
  2. Trä på spetten och låt stå i 1 timme innan grillning.
  3. Trä på alla grönsakerna på pinne och grilla samtidigt som kebabspetten.

Bulgursallad

  1. Lägg bulgur i en kastrull.
  2. Salta, peppra och häll över kokande vatten så det täcker bulgurn och lite till.
  3. Låt stå någon minut rör om och låt det kallna lite.
  4. Blanda i rapsolja, tomatpuré, paprikapuré, salt, peppar, chilipeppar, mynta, citron och spiskummin.
  5. Hacka salladslök, turkisk grönpaprika, tomat och persilja blanda i bulgurn.

Sås

  1. Färsk basilika, fårost, rostade pinjenötter och crème fraiche mixas tillsammans till en sås.
  2. Serveras kall.