Sis kebab vs Kisir

1h 30 min
4
Sis kebab vs Kisir
Foto: TV4

Lammfärsspett "Sis Kebab" med bulgur "Kisir".

Dryckestips
Santa Inés reserva Cabernet/Carmenere 3-l box, art.nr 6283, 199 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

29 november 2010
Visa mer
1h 30 min
4

Du behöver

Köttfärsspett

  • 500 g lammfärs, ev blandfärs lamm och kalv (grillas)
  • 0,5 st gul lök, finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 1 tsk chilipeppar

Grönsaksspett

  • 8 st små lökar
  • 3 st röda paprikor
  • 3 st minisquash

Bulgursallad

  • 4 port bulgur
  • 1 knippe salladslök, finhackad
  • 1 knippe bladpersilja, finhackad
  • 4 st turkisk grön paprika, finhackad
  • 3 st tomater, finhackad
  • 0,5 st citron, pressad
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk paprikapuré
  • 1 tsk salt och peppar
  • 1 tsk chilipeppar
  • 2 tsk mynta
  • 2 tsk spiskummin

Bassilikasås

  • 1 kruka basilika, färsk
  • 200 g fårost
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 1 pkt pinjenötter, rostade
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar

Gör så här

  1. Spett
    Blanda lammfärs med vitlök, persilja, salt, peppar och chilipeppar.
  2. Trä på spetten och låt stå i 1 timme innan grillning.
  3. Trä på alla grönsakerna på pinne och grilla samtidigt som kebabspetten.
  4. Bulgursallad
    Lägg bulgur i en kastrull.
  5. Salta, peppra och häll över kokande vatten så det täcker bulgurn och lite till.
  6. Låt stå någon minut rör om och låt det kallna lite.
  7. Blanda i rapsolja, tomatpuré, paprikapuré, salt, peppar, chilipeppar, mynta, citron och spiskummin.
  8. Hacka salladslök, turkisk grönpaprika, tomat och persilja blanda i bulgurn.
  9. Sås
    Färsk basilika, fårost, rostade pinjenötter och crème fraiche mixas tillsammans till en sås.
  10. Serveras kall.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept