Tagliatelle med ankragu

Tagliatelle med ankragu

Tagliatelle med ankragu

Av: Niccolo - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

1 h 20 min

En klassisk italiensk rätt med en raffinerad fransk touch. Anklår, kycklinglever och torkad karl-johansvamp serveras med pasta.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 400 g färsk tagliatelle
  • 2 anklår [ca 800 g]
  • 50 g kycklinglever
  • 170 g silverlök, hackad
  • 150 g morot, hackade
  • 150 g stjälkselleri, hackad
  • 50 g tomatpuré
  • 30 g torkad karl-johansvamp
  • 1 lagerblad
  • 3 enbär
  • 4 kvistar timjan
  • 100 g mjölk
  • 100 g rött vin, lätt
  • olivolja extra jungfru
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Rensa kycklinglevern och lägg den i mjölken.
  2. Lägg den torkade karljohansvampen i vatten.
  3. Ta bort skinnet från anklåren och bena ur dem, lägg benen åt sidan och hacka sedan köttet i små bitar.
  4. Lägg benen från ankan, en morot, en silverlök, två stjälkar selleri, tre enbär, fyra kvistar timjan, salt och peppar i en kastrull och fyll upp med vatten (ca. 2 liter). Koka i 40 minuter till en lätt buljong.
  5. Hacka 60 gram silverlök, 50 gram selleri, 40 gram morot och karljohansvampen. Fräs allt i en stekpanna med en sked extra jungfru olivolja tills grönsakerna blir mjuka.
  6. Ta ur kycklinglevern från mjölken och skölj den i kallt vatten.
  7. Höj värmen i stekpannan och tillsätt kycklinglevern och ankan. När köttet har fått färg tillsätter du vin och låter det koka bort. Tillsätt sedan tomatpuré och slå på buljongen. Låt det koka i 45 min på medelvärme.
  8. Koka pastan i en stor kastrull med vatten tills den bli al dente och blanda den sedan med såsen och extra jungfru olivolja av högsta kvalitet.