Tagliatelle med ankragu

1 h 20 min
4
Tagliatelle med ankragu

En klassisk italiensk rätt med en raffinerad fransk touch. Anklår, kycklinglever och torkad karl-johansvamp serveras med pasta.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

31 mars 2014
Visa mer
1 h 20 min
4

Du behöver

  • 400 g färsk tagliatelle
  • 2 anklår (ca 800 g)
  • 50 g kycklinglever
  • 170 g silverlök, hackad
  • 150 g morötter, hackade
  • 150 g selleri, hackad
  • 50 g tomatpuré
  • 30 g torkad karl-johansvamp
  • 1 lagerblad
  • 3 enbär
  • 4 kvistar timjan
  • 100 g mjölk
  • 100 g lätt rött vin
  • olivolja extra jungfru
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Rensa kycklinglevern och lägg den i mjölken.
  2. Lägg den torkade karljohansvampen i vatten.
  3. Ta bort skinnet från anklåren och bena ur dem, lägg benen åt sidan och hacka sedan köttet i små bitar.
  4. Lägg benen från ankan, en morot, en silverlök, två stjälkar selleri, tre enbär, fyra kvistar timjan, salt och peppar i en kastrull och fyll upp med vatten (ca. 2 liter). Koka i 40 minuter till en lätt buljong.
  5. Hacka 60 gram silverlök, 50 gram selleri, 40 gram morot och karljohansvampen. Fräs allt i en stekpanna med en sked extra jungfru olivolja tills grönsakerna blir mjuka.
  6. Ta ur kycklinglevern från mjölken och skölj den i kallt vatten. 
  7. Höj värmen i stekpannan och tillsätt kycklinglevern och ankan. När köttet har fått färg tillsätter du vin och låter det koka bort. Tillsätt sedan tomatpuré och slå på buljongen. Låt det koka i 45 min på medelvärme.
  8. Koka pastan i en stor kastrull med vatten tills den bli al dente och blanda den sedan med såsen och extra jungfru olivolja av högsta kvalitet.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept