Oxrulader med smörstekta sparris

Oxrulader
Foto: TV4

Du behöver

Oxrulader

  • 4-5 skivor lövbiff
  • Bostongurka
  • 1 st lök
  • 12-15 skivor rökt bog
  • Salt
  • Vitpeppar

Sås

  • 1-1,5 l vatten
  • Soja
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 4 tsk bostongurka
  • Bacon
  • Salt
  • 1 dl grädde
  • 3 msk maizena

Kopytka

  • 1 kg potatis
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • Salt

Gör så här

  1. Lägg upp det skivade köttet (lövbiffen) på en skärbräda, krydda med salt och vitpeppar bara på den ena sidan.
  2. Lägg 3 skivor av den rökta bogen på varje köttskiva.
  3. Bred ut bostongurka.
  4. Skär löken i två halvor och skär löken i tunna skivor.
  5. Lägg sedan över löken över bostongurkan.
  6. Rulla ihop köttet ganska så hårt och trä i en sticka.
  7. Stek bacon tillsammans med smör i en gjutjärnsgryta, bryn ruladerna på båda sidorna i samma gryta.
  8. Tillsätt vattnet, buljongtärningen, soja och salt. Sänk värmen och låt det puttra i ca 1 timme.
  9. Ta sedan ut ruladerna och lägg de på en tallrik, så du kan göra såsen.
  10. Häll i bostongurkan, grädden samt maizenan för att såsen skall tjockna till.
  11. Krydda med salt och peppar efter smak. Lägg sedan tillbaka ruladerna. Puttra i ca 15 minuter.
  12. Skala och koka potatisen, pressar potatisen i en skål och låter den kallna.
  13. Tillsätt sedan mjöl, ägg och salt, knåda tills det blir en slät massa.
  14. Strö ut mjöl på bänken.
  15. Knåda lite tills det känns som en deg och dela den i fyra delar.
  16. Knåda lite tills det känns som en deg och dela den i fyra delar.
  17. Skär snett i jämna bitar.
  18. Koka upp vatten och salt och lägg i kopytkan.
  19. När de kommer upp till ytan är de färdiga.
  20. Lägg upp ruladerna på varsin tallrik tillsammans med kopytkan och servera med smörstekt sparris.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept