Chokladcupcakes med citronkräm och färska bär

Chokladcupcakes med citronkräm och färska bär
Foto: TV4

Chokladcupcakes fyllda med citronkräm som serveras med färska bär.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


8 maj 2012
Visa mer

Du behöver

  • 125 g flytande smör
  • 1,25 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 dl mjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk
  • 3 msk kakaopulver

Citronkräm

  • 60 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk citronsaft
  • 100 g philadelphiaost

Gör så här

  1. Färska bär och citronmeliss som dekoration (glass kan även serveras som tillbehör).
  2. Arbeta samman smöret och sockret tills blandningen är lätt och luftig.
  3. Tillsätt äggen, mjölet, bakpulvret och mjölken.
  4. Sikta i mjölet och kakaopulvret och vispa smeten slät.
  5. Grädda i ugnen ca 12 minuter och blanda samtidigt ihop alla ingredienserna till citronkrämen.
  6. Skär ett lock på varje muffins och spritsa citronkrämen på muffinsarna och lägg på locket.
  7. Servera på tallrik med färska bär, citronmeliss och pudra över lite dekorativt florsocker.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept