Fransk råraka med löjrom från Vänern

POPULÄRT
Mikael - Stockholm1
Foto: TV4

Fransk råraka med löjrom från Vänern

Av: Micke - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

30 min

Fransk råraka med löjrom från Vänern och klassiska tillbehör.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Mikaels drycktips
7776 L'Hereu de Raventós i Blanc Brut Nature, Penedés, Spanien 99:-

"Ett torrt friskt, mousserande vin. Den friska syran i vinet blir en snygg match till syran från creme fraiche samt citron. Den friska frukten i vinet möter sältan från löjromen på ett elegant vis."

Ingredienser

portioner

Råraka

  • 4 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • smör
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar

Tillbehör

  • 2 rödlökar
  • 1 förp crème fraîche
  • 4 msk löjrom
  • 1 citron
  • färsk dill

Gör så här

Råraka

  1. Skala och riv potatisen fint. Skölj det rivna i kallt vatten för att få bort stärkelsen. Skiva löken tunt. Blanchera löken med smör i stekpannan.
  2. Blanda samtliga ingredienser med ägg i en skål. Hetta upp smör och rapsolja i stekpanna på medelvärme. Stek i 3-4 minuter på vardera sidan.
  3. Lägg rårakan på galler så den behåller sin krispighet.
  4. Hacka rödlöken fint och servera på fat med rårakan, en stor matsked löjrom, creme fraiche, citronklyfta och en liten dillvippa.