Marinerad rostbiff med smördegspaj och kronärtskocka

45 min
4
Marinerad rostbiff med smördegspaj och kronärtskocka
Foto: tv4

Snabbmarinerad, färdigköpt rostbiff som serveras med smördegspaj och kronärtskockshjärtan.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck

5358 Soprasasso Valpolicella Ripasso, Veneto, Italien
Ett fruktigt och kryddigt vin med inslag av björnbär och blåbär. Vinet har även en kryddighet som gifter sig fint med kryddan från gräslöken. Vinets kraft och frukt matchar fint fetman ifrån pajen samt kraften ifrån rostbiffen. 

16 oktober 2013
Visa mer
45 min
4

Du behöver

Snabbmarinerad rostbiff

  • 12 skivor rostbiff (inte alltför tunna)
  • 2 stora vitlöksklyftor, pressade
  • 0,5 dl soja
  • 0,5 dl olja
  • 2 knippen gräslök, hackas

Smördegspaj

  • 2 plattor fryst smördeg
  • 150-200 g Västerbottenost, (8 skivor, resten riven)
  • 2 stora tomater, skivade
  • 250 g gröna oliver, hackas

Kronärtskockshjärtan

  • 400 g kronärtskockshjärtan på burk
  • 2 dl grädde
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Snabbmarinerad rostbiff
    Vispa ihop den pressade vitlöken med sojan och oljan. Vänd rostbiffskivorna i marinaden och låt sen ligga i 15-20 minuter. Vänd skivorna i gräslöken och vik dom dubbla.
  2. Smördegspaj
    Dela smördegsplattorna på mitten och lägg på på en plåt med bakplåtspapper. Lägg två skivor ost på varje smördegsplatta. Lägg sedan på tomatskivor och strö över hackade oliver. Täck sedan rikligt med ost . Grädda i 200 grader, mitt i ugnen.
  3. Kronärtskockshjärtan
    Häll bort spadet från kronärtskockorna. Koka ihop grädden. Lägg sedan ner kronärtskockorna, salta och koka upp.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Mia - Rättvik

Visa alla recept från Mia - Rättvik