Kantarell- och chèvrefylld nötrullad möter västerbottensostladdad potatismuffins

45 min
4
Kantarell- och chèvrefylld nötrullad
Foto: tv4

Nötrullader fyllda med getost och kantareller och potatismuffins med västerbottensost. Detta smarriga serveras med ugnstekt paprika och timjansås

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck
Georges Duboeuf Morgon
Artikelnummer 5106
Ursprung Frankrike
Duboeuf står för kvalitet. Morgon står för kvalitet. Tillsammans blir det ett av världens bästa matviner.

30 april 2014
Visa mer
45 min
4

Du behöver

Potatismuffins

  • 800 g mjölig potatis
  • 250 g västerbottensost
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 1 ägg
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar

Ugnsstekt paprika

  • 1 stor gul paprika
  • 1 stor röd paprika
  • 100 g kantareller

Timjansås

  • 1 schalottenlök
  • 1 kruka färsk timjan
  • smör
  • 0,5 tsk grönsaksfond
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk malen svartpeppar

Nötrullad med kantarell- och chèvrefyllning

  • 8 små bitar lövbiff
  • 200 g kantareller
  • 50 g getost
  • 0,5 dl kesella

Gör så här

  1. Potatismuffins
    Skala och koka potatisen mjuk.
  2. Pressa potatisen i en bunke, tillsätt hälften av osten, hela ägget, all kesella och kryddorna. Rör ihop till en jämn smet och fördela i muffinsformar.
  3. Toppa med resten av osten och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15-20 min tills de fått en fin färg på toppen.
  4. Paprika
    Skär upp paprikan i lagom stora bitar, lägg i en ugnsform, lägg på små smörbitar och salta. Kör in i ugnen i 200 grader i ca 30 min.
  5. Stek kantarellerna med mycket smör i 3-5 min.
  6. Timjansås
    Finhacka schalottenlök och timjan.
  7. Fräs i rikligt med smör i 1-2 minuter, tillsätt lite av grädden och all grönsaksfond. Låt det reduceras och tillsätt sen resten av grädden.
  8. Låt koka tills den tjocknat ordentligt, smaka sen av med salt och peppar.
  9. Nötrullader
    Stek kantarellerna med mycket smör och salt i 3-5 min. Blanda sen ihop kantarellerna med getosten och kesellan.
  10. Lägg en klick av fyllningen på lövbiffen och rulla ihop. Stek försiktigt så inte fyllningen kommer utanför, tar ungefär 3-6 min, beroende på tjocklek.
  11. Servering
    Servera 2 muffins och 2 nötrullader per portion, portionera ut ett par kantareller och paprikor per portion. Häll timjansåsen över rulladen. Servera gärna med en grönsallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept