Mamma Giovannas zuppa di pesce

Fisksoppa
Foto: TV4

Mamma Giovannas zuppa di pesce

Av: Massimo - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

45 min

Mamma Giovannas zuppa di pesce.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Massimos drycktips
5649 L Chardonnay, Laroche, Vins de Pays d'Oc, Frankrike 79:-

"Ett torrt, ungdomligt, fruktigt vin med inslag av gröna äpplen och päron. Vinets frukt och den något fetare stilen passar utmärkt till sötman i från skaldjuren."

Ingredienser

portioner

Mamma Giovannas zuppa di pesce

  • 200 g gösfilé
  • 1 kg blåmusslor
  • 16 musslor (gröna)
  • 200 g färska räkor
  • 600 g krossade tomater
  • 5 schalottenlökar
  • 1-2 röda chilifrukter

Gör så här

Mamma Giovannas zuppa di pesce

  1. Tvätta musslorna och skala räkorna, hacka fem schalottenlökar och en halv spansk peppar
  2. Fräs vitlök, spansk peppar och musslorna i olivolja i en stor kastrull, lägg på ett lock. Låt ångas i några minuter. Rör om försiktigt i kastrullen då och då. Häll i två dl vitt vin, på med locket. Häll i tomatkrossen. Låt koka ihop i ca 25-30 minuter på låg värme.
  3. Skär upp gösfilén i portionsbitar och stek försiktigt i olja så att bitarna håller ihop. Lägg i gösen och några handskalade räkor i fisksoppan strax innan servering. Strö lite mynta över portionerna.

Bruschetta

  1. Skiva fyra lantbröd, pensla med olja och pressad vitlök. In i ugnen på hög värme några minuter. Hacka upp mynta och strö över. Servera till fisksoppan.