Bjärekyckling på rucolabädd i en symfoni av italienska smaker

40 min
4
Bjärekyckling på rucolabädd i en symfoni av italienska smaker
Foto: TV4

Stekta kycklingfiléer med honungsvinägrett, örtagårdsås och potatis med bacon.

Dryck
Rosso di Montalcino 2011 är ett friskt och elegant italienskt rött vin från San Felice. Passar perfekt att kombinera med smaker från det italienska köket. Vinet bjuder på fina toner av körsbär och mörk frukt.
Art.nr: 3204 Ursprung: Italien, Apulien
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

7 september 2014
Visa mer
40 min
4

Du behöver

  • 4 Bjärekycklingfiléer
  • 3 msk smör
  • salt efter smak
  • peppar efter smak
  • grillkrydda efter smak

Vinägrett

  • 2 dl olja
  • 1 dl japansk soja
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 klyfta vitlök
  • salt efter smak
  • cayennepeppar efter smak

Örtagårdssås

  • 3 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl örter provencale (frysta)
  • salt
  • peppar
  • 1 nypa socker

Baconpotatis

  • 1 kg sparrispotatis
  • 1,5 pkt bacon
  • 5 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • paprikapulver

Servering

  • rucola
  • cocktailtomater

Gör så här

  1. Tärna potatisen, och grilla i ugnen på ca 225 grader ca 20-30 minuter, efter halva tiden lägg i det skivade baconet.
  2. Blanda ihop ingredienserna till vinägretten.
  3. Blanda samman örtagårdssås som skall serveras i en skål vid sidan om.
  4. Bryn kycklingen ca 6 min på varje sida, salta och peppra.
  5. Ta kycklingen ur pannan, skiva den och häll över smörskyn som är kvar i pannan.
  6. Lägg en bädd av rucolasallad och delade cocktailtomater på en tallrik. Lägg på kyckling och häll på lite av vinägretten, servera med potatisen och örtagårdssåsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept