Agnelli Italiana

30 min
4
Agnelli Italiana
Foto: tv4

Citron- och honungsglaserad lammfilé som serveras med en öppen lasagne

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

 

1 april 2014
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 600 g lammfilé (räcker när det avser en trerättersmiddag)
  • 4 msk flytande honung
  • 1 citron, saften
  • 1 dl creme fraiche
  • 250 g haricots vertes
  • 100 g pinjenötter
  • 200 g färsk spenat
  • 1 paket färska lasagneplattor
  • 1 gul lök
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 0,5 burk ricotta
  • 1 msk smör/rapsolja att steka i

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda honung och citron.
  3. Stek lammfilén gyllenbrun på alla sidor i en het stekpanna, salta och peppra.
  4. Häll honung och citronblandningen över köttet och låt det puttra i pannan någon minut.
  5. Lägg lammfilén i en ugnsfast form och häll över glaseringen som finns kvar i pannan.
  6. Kör in i ugnen tills köttet når en innertemperatur av 55-60 grader (ca 20 minuter).
  7. Skala löken och skär den i tunna klyftor.
  8. Skär av de torra ändarna på bönorna och koka dem nästan mjuka i saltat vatten.
  9. Kyl bönorna med kallt vatten.
  10. Rosta pinjenötterna i stekpanna, tillsätt bönor, lök och spenat.
  11. Låt fräsa någon minut, salta och peppra.
  12. Skär pastaplattorna i lite avlånga fyrkanter och koka dem mjuka i saltat vatten, låt dem rinna av på en handduk.
  13. Ta ut lammfilén och blanda glaseringen som är kvar i formen med crème fraîche.
  14. Varva bön- och lökblandningen med pasta på en tallrik och avsluta med en sked ricotta.
  15. Skiva lammfilén och lägg bredvid. Servera med creme fraiche-såsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept