Höstig älggryta

Höstig älggryta
Foto: TV4

Höstig älggryta med vildris, lingon grönsallad och hemmabakad painriche. Receptet räcker till cirka 4 personer.

Vintips från Malin
Santa Carolina Barrica (6242) 89.-

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


24 januari 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g grytbitar av älg
  • 3 st schalottenlökar
  • Salt
  • peppar
  • 3,5 dl vatten
  • 8 st enbär
  • 1,5 msk viltfond
  • 3 dl grädde
  • 1 msk soya
  • 3-4 msk lingon
  • 1,5 dl torkade trattkantareller
  • maizena

Gör så här

  1. Skär köttet i 1,5 cm stora bitar, bryn dem på ganska hög värme.
  2. Skär löken i halva, sen skivor, bryn den tillsammans med köttet.
  3. Töm på vattnet, tillsätt enbären och viltfonden.
  4. Låt småkoka i ca 40 minuter på svag värme.
  5. Plocka bort enbären ur grytan.
  6. Tillsätt grädden, lingonen, soyan och trattkantarellerna.
  7. Låt puttra ytterligare 20 min, tillsätt maizena efter behov, för att göra grytan lite fylligare.
  8. Servera med potatis eller vildris, lingon och ev. någon grönsallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept