Stekt torsk och grönsallad med rödbetor

30 m
4
Stekt torsk och grönsallad med rödbetor
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

Senapsvinägrette

  • 3 dl olivolja
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 1 tsk dragon
  • salt
  • peppar

Grönsallad och rödbetor

  • 500 g mangoldsallad
  • 200 g krispsallad
  • 3 morötter
  • 10 färska rödbetor
  • 1 rödlök, finhackad

Torskrygg

  • 600 g torskrygg
  • smör

Skirat smör

  • 300 g smör

Gör så här

  1. Senapsvinägrette
    Häll olja, vinäger i en skål. Tillsätt senap och dragon. Rör om. Tillsätt salt och peppar
  2. Grönsallad med rödbetor
    Koka rödbetorna i ca 15 minuter eller tills de är mjuka.
  3. Skölj salladen och lägg på ett fat. Hyvla sedan morötterna över salladen. Finhacka rödlök och strö över salladen. När betorna är klara så dela dem på fyra och lägg i salladen. Rör om! Tillsätt dressingen.
  4. Torskrygg
    Stek torsken på medium värme i smör, ca 4 min på varje sida beroende på hur tjock biten är. Skira smör i en kastrull och servera över fisken.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept