Små burgare från havet

30 m
4
Små burgare från havet
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

Lax- och kräftburgare

  • 4 små hamburgerbröd
  • 3 rödlökar, finhackade
  • 300 g lax
  • 300 g kräftstjärtar
  • 4 dl majonnäs
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 1 chili, finhackad
  • 1 msk olivolja

Sås

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 grönt äpple
  • 0,25 gurka
  • 1 citron
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lax- och kräftburgare
    Dela fyra små hamburgerbröd.
  2. Dela laxen i små bitar och lägg i en mixer, fortsätt med kräftstjärtarna. Tillsätt sedan resterande ingredienser. Mixa tills du har en jämn smet.
  3. Forma smeten till små burgare och stek på mellan värme på ca 5 minuter på varje sida.
  4. Stek brödet i olivolja och servera burgarna i brödet.
  5. Sås
    Häll yoghurten i en skål. Finhacka äpple och gurka och tillsätt i skålen, rör om. Pressa en citron i skålen och riv ner citronzest i skålen. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept