Små burgare från havet

Små burgare från havet
Foto: TV4

Små burgare från havet

Av: Magnus - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

30 m

Miniburgare på lax och krabba med äpple- och yoghurtsås.

Dryck
Öl/vin: Orballo ett vitt vin från norra Spanien, alternativ en fruktig öl som en IPA.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Lax- och kräftburgare

  • 4 små hamburgerbröd
  • 3 rödlökar, finhackade
  • 300 g lax
  • 300 g kräftstjärt
  • 4 dl majonnäs
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 1 chilifrukt, finhackad
  • 1 msk olivolja

Sås

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 grönt äpple
  • 0,25 gurka
  • 1 citron
  • salt
  • peppar

Gör så här

Lax- och kräftburgare

  1. Dela fyra små hamburgerbröd.
  2. Dela laxen i små bitar och lägg i en mixer, fortsätt med kräftstjärtarna. Tillsätt sedan resterande ingredienser. Mixa tills du har en jämn smet.
  3. Forma smeten till små burgare och stek på mellan värme på ca 5 minuter på varje sida.
  4. Stek brödet i olivolja och servera burgarna i brödet.

Sås

  1. Häll yoghurten i en skål. Finhacka äpple och gurka och tillsätt i skålen, rör om.
  2. Pressa en citron i skålen och riv ner citronzest i skålen. Smaka av med salt och peppar.