Hummersoppa med halstrad pilgrimsmussla och Kalixlöjrom

30 min
4
Hummersoppa med halstrad pilgrimsmussla och Kalixlöjrom
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

Hummersoppa

  • 3 msk smör
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlök solo
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vitt vin
  • 0,5 dl vatten
  • 3 msk koncentrerad hummerfond
  • 1 msk Santa Maria chili explosion
  • 2 krm havssalt
  • 2 krm peppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 grisini, till servering

Pilgrimsmussla

  • 4 pilgrimsmusslor
  • 0,5 msk koncentrerad limejuice
  • 0,5 msk olivolja
  • 1 tsk Santa Maria chili explosion
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk persilja, finhackad
  • olivolja, till halstring
  • 2 msk Kalixlöjrom, till garnering
  • persiljekvistar, till garnering

Gör så här

  1. Börja med att blanda ingredienserna till pilgrimsmusslorna i en liten skål och blanda väl. Lägg i pilgrimsmusslorna. Förslut och låt dem marineras medan du förbereder soppan.
  2. Hummersoppa
    Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs den sedan mjuk i en kastrull med smör.
  3. Tillsätt tomatpuré, vitt vin, vatten och hummerfond, chiliblandningen, salt och peppar. Låt puttra på medelvärme i 10 minuter.
  4. Sila bort schalottenlöken och vitlöken. Häll sedan tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädden.
  5. Koka upp och låt sjuda i 10-15 minuter, eller tills soppan fått rätt konsistens. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer chiliblandning.
  6. Pilgrimsmusslor
    Plocka upp pilgrimsmusslorna ur marinaden och torka av dem lätt med hushållspapper.
  7. Hetta upp en panna på högsta temperatur med olivoljan. Under tiden plattan värms upp häller du upp hummersoppan.
  8. Halstra pilgrimsmusslorna på hög värme, 1 minut på varje sida. Plocka sedan upp dem, garnera med löjrom och placera i soppan. Garnera med en persiljekvist och servera med en grissini.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept