Dillslungade skaldjur på palsternackscrème

40 min
4
Spela video Dillslungade skaldjur på palsternackscrème
Foto: TV4

Räkor och kräftstjärtar med dill serveras på palsternackskräm och toppas med rågbrödskrutonger.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

6 november 2014
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
40 min
4

Du behöver

  • 125 g räkor
  • 125 g kräftstjärtar
  • 0,5 dl dill
  • 0,5 citron, lite skal och juice
  • 200 g palsternacka
  • 1 dl mjölk
  • 0,75 dl grädde
  • salt
  • 1 nypa socker
  • 1 skiva rågbröd
  • 1 msk smör
  • 3-4 kvistar ärtskott, till dekoration

Gör så här

  1. Skala palsternacka och dela den i mindre bitar. Koka den tillsammans med grädde och mjölk och lite salt tills den mjuknar. Mixa den fint och smaka av med salt och lite socker.
  2. Blanda samman räkor, kräftor tillsammans med 2 msk finhackad dill och lite rivet citronskal. Pressa lite av citronen över räkorna och kräftorna. Ställ i kylen och låt vila.
  3. Skär brödet i fina små tärningar. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek brödet så det blir krispigt. Krydda med lite salt. Ta av och låt svalna.
  4. Lägg upp på tallrik med purén i botten, sedan skaldjuren och toppa med brödkrutonger.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept