Apelsinkräm med nötkross

koket.se
Apelsinkräm med nötkross
Foto: TV4

Apelsinkräm med nötkross

Av: Madeléne - Varberg

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

40 min

Fräsch dessert med grekisk yoghurt, hemkokt apelsinkräm och kanderade nötter.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Madeléne - Varberg laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1,5 dl apelsinkräm (se nedan)
  • 1 dl cashewnötter, hackade
  • 1 dl sötmandel, hackade
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk smör
  • 1 apelsin

Apelsinkräm

  • 2 apelsiner
  • 1 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 msk majsstärkelse

Gör så här

  1. Nötkross
  2. Lägg smöret och de hackade nötterna och sockret i stekpanna. Låt sockret smälta så det blir karamelliserat. Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna.
  3. Apelsinkräm
  4. Tvätta apelsinerna noga. Riv skalet från apelsinerna och pressa ur saften. Spar lite saft, ca 0,5 dl.
  5. Koka upp apelsinsaften med sockret. Tillsätt smöret. Sila av skalet.
  6. Blanda maizena med den saft som sparats och rör ner detta i vätskan.
  7. Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, och låt allt sjuda upp tills krämen tjocknat. Häll över krämen i en skål. Låt svalna.
  8. Blanda grekisk yoghurt med apelsinkrämen. Häll upp i portionsglas och dekorera med apelsinfiléer och nötkross.