Apelsinkräm med nötkross

40 min
4
Apelsinkräm med nötkross
Foto: TV4

Fräsch dessert med grekisk yoghurt, hemkokt apelsinkräm och kanderade nötter.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

6 november 2014
Visa mer
40 min
4

Du behöver

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1,5 dl apelsinkräm (se nedan)
  • 1 dl cashewnötter, hackade
  • 1 dl mandlar, hackade
  • 2 msk socker
  • 2 msk smör
  • 1 apelsin

Apelsinkräm

  • 2 apelsiner
  • 1 dl socker
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 msk maizena

Gör så här

  1. Nötkross
    Lägg smöret och de hackade nötterna och sockret i stekpanna. Låt sockret smälta så det blir karamelliserat. Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna.
  2. Apelsinkräm
    Tvätta apelsinerna noga. Riv skalet från apelsinerna och pressa ur saften. Spar lite saft, ca 0,5 dl.
    Koka upp apelsinsaften med sockret. Tillsätt smöret. Sila av skalet.
  3. Blanda maizena med den saft som sparats och rör ner detta i vätskan.
  4. Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, och låt allt sjuda upp tills krämen tjocknat. Häll över krämen i en skål. Låt svalna.
  5. Blanda grekisk yoghurt med apelsinkrämen. Häll upp i portionsglas och dekorera med apelsinfiléer och nötkross.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept