Älskade pavlova

20 min + 45 min
4
 Älskade Pavlova
Foto: TV4

Klassisk marängtårta toppad med vispad grädde, banan, kiwi, blåbär och hallon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Nivole
Artikelnummer    7787
Ursprung Italien
Nivole är alla det bästa dessertvinet, låg alkohol, muskatsmak och lätt pärlande.


2 juni 2014
Visa mer
20 min + 45 min
4

Du behöver

  • 4 äggvitor
  • 250 g socker
  • 2 tsk maizenamjöl
  • 1 tsk vitvinsättika
  • 2,5 dl vispgrädde
  • hallon, till garnering
  • blåbär, till garnering
  • kiwi, till garnering
  • bananer, till garnering

Gör så här

  1. 1. Häll vitorna i glasskål. Låt vitorna stå en liten stund för att få rumstemperatur. Vispa dem långsamt tills de blir till ett mjukt skum. Höj sedan hastigheten, så att bubblorna i skummet bildar stela toppar.
  2. Tillsätt socker i flera omgångar tills blandningen är tjock och blank. Se till att sockret är ordentligt upplöst.
  3. Vänd in siktad maizena och vitvinsättika med en metallsked.
  4. Häll ut blandningen på bakpappersklädd plåt till en rund kaka, ca 2,5 cm hög.
  5. Grädda på 160 grader i ca 45 min, tills marängen är spröd på utsidan och ljust gyllenfärgad.
    Ta ut den ur ugnen, vänd den försiktigt och lägg den på ett fat med botten upp. Låt svalna.

  6. Vispa grädden och fördela den över den mjuka mitten på marängkakan. Dekorera med bär och frukt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept