Ugnsbakad chèvretoast på salladsbädd

koket.se
Ugnsbakad chèvretoast på salladsbädd
Foto: TV4

Ugnsbakad chèvretoast på salladsbädd

Av: Lina - Karlskrona

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

30 min

Chèvre chaud med honung - en underbar kombination av salt och sött med krispiga valnötter

Se Lina - Karlskrona laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 200 g getost
  • 4 skivor formfranska
  • 2 msk honung, flytande
  • 1 rödlök
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 förp salladsmix
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 msk balsamvinäger
  • 50 g valnötter, rostade
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader grill, ta fram en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rosta fyra brödskivor till lagom färg. Lägg bröden på plåten.
  3. Skär getosten i fyra skivor och lägg dem på bröden. Ringla över honungen och gratinera i ugnen till osten fått fin färg, ca 4-5 min.
  4. Skala och skiva rödlöken tunt, dela tomaterna. Lägg upp salladen på fyra assietter, lägg på tomaterna och löken och sist chèvretoasten. Ringla över olivoljan, balsamvinäger samt krydda med flingsalt och nymalen svartpeppar. Hacka valnötterna grovt och strö över osten. Servera.