Norsk iskaka

30 min + 4 h
8
Norsk iskaka
Foto: TV4

Hasselnötsmaräng fylld med daimglass och toppad med färska bär. Kall, söt och krispig glasstårta med maräng.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

29 oktober 2014
Visa mer
30 min + 4 h
8

Du behöver

Tårtbotten

  • 3 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl hasselnötter

Fyllning

  • 3 äggulor
  • 1 dl socker
  • 3 dl grädde, 40 %
  • 1 dubbeldajm, hackad

Servering

  • röda och blåa färska bär

Gör så här

  1. Nötmarängbotten:
    Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Hacka hasselnötterna grovt och blanda med sockret. Blanda socker och hasselnötterna med äggvitorna och häll i en bakplåtspappersklädd springform (en form med löstagbar kant). Baka i 175 grader i 30 min. Låt svalna.
  2. Fyllningen:
    Lösvispa grädden, blanda i sockret, äggulorna och den hackade dubbeldajmen.
  3. Häll fyllningen på den avsvalnade kakan och ställ in den i frysen, minst 4 timmar.
  4. Ta ut kakan från frysen, ta bort bakplåtspappret. Lägg upp kakan på en tallrik och dekorera med de färska bären, låt kakan tina något innan den serveras.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept