Norsk iskaka

koket.se
Norsk iskaka
Foto: TV4

Norsk iskaka

Av: Lina - Karlskrona

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

30 min + 4 h

Hasselnötsmaräng fylld med daimglass och toppad med färska bär. Kall, söt och krispig glasstårta med maräng.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Lina - Karlskrona laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Tårtbotten

  • 3 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl hasselnötter

Fyllning

  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 daimchoklad, dubbel, hackad

Servering

  • röda och blåa färska bär

Gör så här

  1. Nötmarängbotten:
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Hacka hasselnötterna grovt och blanda med sockret. Blanda socker och hasselnötterna med äggvitorna och häll i en bakplåtspappersklädd springform (en form med löstagbar kant). Baka i 175 grader i 30 min. Låt svalna.
  3. Fyllningen:
  4. Lösvispa grädden, blanda i sockret, äggulorna och den hackade dubbeldajmen.
  5. Häll fyllningen på den avsvalnade kakan och ställ in den i frysen, minst 4 timmar.
  6. Ta ut kakan från frysen, ta bort bakplåtspappret. Lägg upp kakan på en tallrik och dekorera med de färska bären, låt kakan tina något innan den serveras.