Zuppa del contadino

Zuppa del contadino
Foto: Tv4

Italiensk bondsoppa med salsiccia, bönor och potatis.


Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
5358 Soprasasso Valpolicella Ripasso, Veneto, Italien
Ett fruktigt och kryddigt vin med inslag av björnbär och blåbär. Vinet har även en kryddighet som gifter sig fint med kryddan från salsiccan.

13 maj 2013
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 msk olivolja
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk pesto
  • 500 g salsiccia
  • 200 g pancetta
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 400 g blandade bönor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk kalvfond
  • 4 potatisar
  • 1 dl parmesanost, färskriven
  • 4 skivor lantbröd
  • 2 msk extra virgin olivolja

Gör så här

  1. Hacka morötter, lök & vitlök fint, fräs dem sedan i olivoljan.
  2. Lägg sedan ner salsiccia och strimlad pancetta och låt det fräsa i cirka 5 minuter.
  3. Tillsätt vitt vin, bönor med spad, kalvfond, tomatpuré samt 1/2 liter vatten. Låt koka ihop i c:a 20 min.
  4. Lägg i potatisen i bitar och låt puttra i 30 min. Riv över parmesanen och ringla över olivoljan. Servera med ugnsrostat lantbröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept