Guns Pyrus Communis la radio

Guns Pyrus Communis la radio
Foto: TV4

Guns Pyrus Communis la radio

Av: Lennart - Halmstad

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

Mogna frukter med bärtoppad grädde i knaprigt pajskal.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 175 g smör, smält

Fyllning

  • 4-5 päron, övermogna eller konserverade
  • 250 g crème fraîche
  • 3 msk vaniljsocker
  • 4 äggulor
  • 1 citron
  • 3 dl grädde
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Blanda ihop de torra ingredienserna.
  2. Smält smöret och häll det över mjölblandningen.
  3. Blanda snabbt så att degen går ihop.
  4. Tryck ut direkt i pajformen och låt kanten bli lite tjockare än botten.
  5. Låt kanten bli härligt knaprig.
  6. Skala päronen och halvera eller klyfta dessa.
  7. Lägg ut dekorativt i pajformen och droppa över lite citronsaft.
  8. Blanda crème fraiche, vaniljsocker och äggulor, häll över blandningen mellan päronen i formen.
  9. Grädda i 200 grader i 25–30 minuter.
  10. Vispa grädde och servera denna tillsammans med en kula vaniljglass.
  11. Dekorera grädden med några björnbär.