Kalventrecote med basilika och glöggsås

Kalventrecote med basilika och glöggsås
Foto: tv4

Kalventrecote med basilika och glöggsås

Av: Leif - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

20 ingredienser

Kalventrecote inlindad i basilikablad serveras med pancetta och glöggsås samt ugnsbakade betor och morötter.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Chateau Smith Cabernet Sauvignon Columbia Valley 2010

Ingredienser

portioner
  • ca 1 kg kalventrecôte, putsad
  • 10 skivor pancetta
  • 1 kruka basilika
  • 4 gulbetor
  • 4 polkabetor
  • 0,5 kg babymorötter
  • 0,5 krm salt
  • 2 dl olivolja
  • 4 kvistar rosmarin
  • 1 knippe storbladig persilja
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 50 g smör

Glöggsås

  • 6 dl grädde
  • 2 dl oxbuljong
  • 1 msk rödvinbärsgelé
  • 1 msk soja
  • 1 msk fisksås
  • vitpeppar
  • salt
  • 1,5 dl starkvinsglögg

Gör så här

Krydda kalvköttet med salt och vitpeppar, täck köttet med basilikabladen och linda sedan om pancettan, placera termometern i köttets mitt.

  1. In i ugnen på 175 grader tills köttet nått innertemp på 58 grader. Ta ut och linda in i folie låt vila ca 15-20 min.
  2. Skala betorna och ugnsbaka i ca 30 min.
  3. 175 grader i ugn. Innertemperaturen på köttet ska vara 58 grader, låt sedan vila i folie i ca 15-20 min.

Glöggsås

  1. Blanda grädde och fond, tillsätt sedan rödvinbärsgelé, sojasås och fisksås, salt och vitpeppar. Tillsätt glögg och låt sjuda i minst 1 timme.