Oxrygg med pommes Anna

70 min
4
Oxrygg
Foto: TV4
70 min
4

Du behöver

  • 800 g oxrygg, brynt på alla sidor
  • 1 msk salt
  • 2 tsk peppar

Pommes Anna

  • 8 st skalade, skivade King Edward-potatisar
  • 1 dl skalade, skivade King Edward-potatisar
  • 1 st hackad solovitlök
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peppar

Murkelcréme

  • 200 g hackade murklor
  • 1 st hackade murklor
  • 0,5 st hackad solovitlök
  • 1 msk smör
  • 2 tsk kalvfond
  • 2 msk vitt vin
  • 4 dl grädde

Frikassé

  • 16 st kokta, halverade brysselkål
  • 80 g tärnat rökt sidfläsk
  • 10 g hackad persilja
  • 2 msk smör
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Oxrygg och pommes Anna
    Salta och peppra det brynta köttet, och tillaga det i ugn på 75 grader i ca 6-7 timmar.
  2. Låt det sedan vila i 30 min och skär upp i fina skivor.
  3. Blanda den skivade potatisen med det smälta smöret, smaksätt med vitlök, salt och peppar.
  4. Lägg sedan potatisen i små runda formar, grädda i ugnen på 175 grader i 45 minuter. Låt svalna något.
  5. Tillbehör
    Stek murklor, lök och vitlök i smör i 10 minuter på medelvärme.
  6. Slå på fond och vin och låt det koka ned till hälften, häll sedan på grädde och låt det koka ned till hälften.
  7. Stek sidfläsket och kålen i smör tills de är gyllene, ca 5 min. Smaksätt med persilja, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept