Sufflé au fromage

50 min
4
Sufflé au fromage
Foto: TV4
50 min
4

Du behöver

Ostsufflé

  • 1,5 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 3 dl prästost, riven
  • 2 tsk maizena
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa peppar

Sallad

  • 0,5 huvud isbergssallad
  • 8 cocktailtomater
  • 0,5 rödlök
  • 3 msk gotlandsdressing med senap och vitlök

Gör så här

  1. Ostsufflé
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Fräs samman smör och mjöl. Späd med mjölk, lite i taget, och låt koka 3-5 minuter. Ta av kastrullen från spisen och vispa i äggulorna. Tillsätt ost och kryddor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Rör försiktigt ner äggviteskummet i smeten.
  3. Häll i 4 smorda portionsformar. Gräddas i 25-30 minuter.
  4. Sallad
    Skär sallad, tomat och lök i önskad storlek och form. Häll över dressing och blanda om.
  5. Servera sufflén i portionsformar tillsammans med salladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept