Chokladparfait på mörk choklad

15 min + 4 h
4
Chokladparfait
Foto: TV4

Klassisk parfait med mörk choklad, endast 15 minuters arbete! Servera med varma hallon och riven choklad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

18 november 2014
Visa mer
15 min + 4 h
4

Du behöver

  • 3 äggulor
  • 3 msk florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad
  • 1 pkt frysta hallon
  • vit och mörk choklad, riven

Gör så här

  1. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden för sig. Smält chokladen i micron.
  2. Rör ner chokladen i äggvispet, vänd ner grädden försiktigt.
  3. Slå upp i en form eller portionsglas. Frys 3-4 timmar. Ta ut ca 15 minuter före servering.
  4. Värm hallonen i micron. Skär parfaiten i lagom stora portionsbitar. Dekorera med riven vit och mörk choklad ovanpå parfaiten och lägg hallonen vid sidan av.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept