Diablobiffar from hell

1 h
4
diablobiffar from hell
Foto: tv4

Köttfärsbiffar som serveras med huggen potatis and roots, toppat med basilikacrème och coleslaw.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck
Masi Campofiorin 2010
Artikelnummer 5123
Ursprung Italien
Masi Campofiorin kan beskyllas för att ha startat hela trenden med Appassimento och Ripasso för 20 år sen, men fortfarande ’da original and da BEST!’

26 maj 2014
Visa mer
1 h
4

Du behöver

Biffar

  • 400 g köttfärs
  • 1 msk hickorykryddad grillmarinad
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk peppar

Huggen potatis and roots

  • 15 potatisar, delade i klyftor
  • 6 palsternackor, delade på längden
  • 2 röda paprikor, i klyftor
  • 100 g bladspenat
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk havssalt

Basilikacrème

  • 2 dl creme fraiche
  • 200 g fetaost
  • 1 kruka basilika
  • 2 klyftor vitlök, skalade

Coleslaw

  • 200 g vitkål
  • 1 morot, skalad och riven
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 1 dl creme fraiche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Biffar
    Blanda färsen med grillmarinad, mjöl, salt, peppra och forma 4 biffar.
  2. Stek biffarna 4 minuter per sida i smör.
  3. Huggen potatis and roots
    Lägg först potatisen i en bakpappersklädd långpanna i 250 grader ca 20 min tillsammans med olja. Rör om då och då.
  4. Ta sedan ut pannan och lägg därefter i palsternackor och paprika, in med detta i ugnen ca 20 min till. Ta ut för att sedan toppa med saltet och bladspenaten, blanda.
  5. Basilikacrème
    Blanda ner alla ingredienser och mixa ihop det till en crème.
  6. Coleslaw
    Finstrimla kålen. Blanda kål, morötter och lök med crème fraiche, majonnäs, senap och salt. Låt salladen stå i kyl någon timme.
  7. Servera biffarna tillsammans med potatis and roots, toppat med basilikacrème och coleslaw.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept