Pinfärsk abborrfilé med Uffes P-rulle

pinfärsk abborrfilé
Foto: tv4

Pinfärsk abborrfilé med Uffes P-rulle

Av: Katarina - Kalmar

Från: Halv åtta hos mig

22 ingredienser

2 h

Abborre som serveras med syrad lök och låååånga tomater och wasabirom.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Masi Masianco
Artikelnummer 2415
Ursprung Italien
Komplex och smakrik vit italienare från Friuli i norra Italien där man nästan lever på abborre och tomat.

Ingredienser

portioner
  • 4 abborrfiléer
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl ströbröd

Uffes p-rulle

  • 250 g smördeg, på rulle
  • 0,5 kg potatis
  • 4 msk smör
  • 2 tsk salt
  • 1,5 dl mjölk
  • 100 g parmesanost, riven
  • 1 ägg
  • 2 msk svarta sesamfrön

Syrad lök

  • 1 rödlök, skivad
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten

Låååånga tomater

  • 12 cocktailtomater, med kvisten kvar
  • 1 krm strösocker

Creme fraiche med pepparrot

  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk färsk pepparrot, riven
  • 1 krm salt

Gör så här

Abborre

  1. Salta filéerna och vänd dem i ströbröd blandat med mjölet.
  2. Stek i smör på medelvärme, 4 minuter på varje sida.

Uffes p-rulle

  1. Koka potatisen i 30 minuter i saltat vatten. Gör potatismos med smör, mjölk och salt och parmesan. Låt svalna.
  2. Rulla ut smördegen och bred på potatismoset ca 1cm tjockt lager. Rulla ihop till en rulle.
  3. Skär i skivor och pensla med ägg och strö över sesamfrön. Lägg skivorna på ett bakplåtspapper och grädda i ugn 225 grader ca 15 minuter.

Syrad lök

  1. Blanda ättika, vatten och socker, rör till sockret har löst sig. Lägg i den skivade rödlöken. Låt dra i 1 timme.

Låååånga tomater

  1. Lägg tomaterna i en ugnsfast form, ställ i ugn 150 grader i 60 minuter.#
  2. Ta ut formen och strö över salt och socker. Låt gå i ugnen 30 minuter till.

Sås

  1. Blanda alla ingredienserna i en skål. Täck med plastfolie.