Kall kokt röding med skarpsås

1 h
4
kall kokt röding
Foto: tv4
1 h
4

Du behöver

Potatis

  • beräkna två medelstora potatisar per person
  • dill

Skarpsås

  • 1 hårdkokt äggula
  • 1 rå äggula
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk fransk senap
  • 1,5 dl tjock grädde, vispad
  • 2 msk dill, hackad
  • 0,5 tsk salt och vitpeppar

Kall kokt rödingfilé

  • 8 hg rödingfilé

Till kokning av lag, varje liter vatten

  • 1 dl matättika
  • 1 msk salt
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 liten gul lök
  • 1 morot
  • 1 citron
  • dill

Gör så här

  1. Sås
    Mosa gulan och blanda med råa gulan, blanda med vinäger, senap, salt och peppar.
  2. Bland försiktigt med grädden.
  3. Röding
    Blanda och koka lagen.
  4. Lägg i filéerna sjud i ca 7 minuter. Låt fisken kallna i spadet.
  5. Garnera fisken med citronklyfta och dillkvist, servera med potatis och skarpsås.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept