Kall kokt röding med skarpsås

kall kokt röding
Foto: tv4

Kall kokt röding med skarpsås

Av: Kari - Mjölby

Från: Halv åtta hos mig

19 ingredienser

1 h

Röding som kokats i lag serveras med skarpsås och dillpotatis.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

potatis

  • 8 potatisar
  • dill

Skarpsås

  • 1 äggula, hårdkokt
  • 1 äggula, rå
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1,5 dl vispgrädde, vispad
  • 2 msk dill, hackad
  • 0,5 tsk salt
  • vitpeppar

Kall kokt rödingfilé

  • 800 g rödingfilé

Till kokning av lag, varje liter vatten

  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 1 msk salt
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 gul lök (liten)
  • 1 morot
  • 1 citron
  • dill

Gör så här

Sås

  1. Mosa gulan och blanda med råa gulan, blanda med vinäger, senap, salt och peppar.
  2. Bland försiktigt med grädden.

Röding

  1. Blanda och koka lagen.#
  2. Lägg i filéerna sjud i ca 7 minuter. Låt fisken kallna i spadet.#
  3. Garnera fisken med citronklyfta och dillkvist, servera med potatis och skarpsås.