Chokladkaka med tryffel

Chokladkaka med tryffel
Foto: TV4

Chokladkaka med tryffel på mörk choklad, mörkt muscovadosocker och chili.

Kakan är ganska mäktig så servera gärna tillsammans med till exempel glass, grädde eller bär för en bättre balans.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


16 november 2011
Visa mer
4

Du behöver

Chokladkaka

  • 200 g mörk choklad delad i små bitar
  • 0,75 dl kaffe, starkt
  • 3 msk whisky
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 st ägg, separerade i gulor och vitor

Chokladtryffel

  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 2 tsk röd chili, finhackad
  • 0,75 dl mörkt muscovadoråsocker
  • 175 g mörk choklad, delad i små bitar

Gör så här

  1. Chokladkaka
    Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smält 200 g mörk choklad i vattenbad, blanda i kaffe och whisky.
  3. Rör smör och socker tills det blir poröst.
  4. Medan du fortsätter röra om tillsätter du äggulorna.
  5. Efter att chokladblandningen svalnat lite blandar du ner den med smör- socker- och äggulesmeten.
  6. Rör ner vetemjöl.
  7. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner det i blandningen.
  8. Smörj och ha ströbröd i en form.
  9. Häll smeten i formen.
  10. Grädda ugnen i cirka 25-30 minuter.
  11. Låt kakan svalna.
  12. Tryffel
    Häll grädde, smör, finhackad chili och muscovadoråsocker i en kastrull. Låt det koka upp.
  13. Rör ner 175 g choklad och rör tills tryffeln blir slät.
  14. Bred tryffeln över chokladkakan.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept