Fläskfilé med oliver och dijonsenap

60 min
4
Fläskfilé med oliver och dijonsenap
Foto: TV4

Fläskfilé i en god gratäng med oliver och dijonsenap. Serveras med bakpotatis och sparris.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


21 september 2012
Visa mer
60 min
4

Du behöver

  • 4 st bakpotatis
  • 100 g bacon
  • 2 msk persilja
  • 1 dl västerbottenost
  • 500 g fläskfilé
  • 3 dl crème fraiche
  • 3 msk Dijonsenap
  • 1 dl riven västerbottenost
  • 0,5-1 dl delade gröna oliver
  • 4 st långa morötter
  • 4 st sparrisar

Gör så här

  1. Förvärm ugnen till 225 grader. Skrubba, torka och stick några hål i potatisarna. Lägg dem på en plåt och baka dem i 50-60 minuter, beroende på storlek. Pröva med en sticka.
  2. Under tiden: stek bacon så det blir knaprigt och hacka persiljan.
  3. Skär av ett lock på potatisen. Gröp ur innehållet i potatisarna. Lägg innehållet i en bunke och tillsätt baconen och persiljan. Rör ihop och lägg tillbaka innehållet i potatisarna.
  4. Dela fläskfilén i bitar och stek den. Häll i crème fraiche i en gryta.
  5. Tillsätt senapen och oliverna. Häll fläskfilén och innehållet i en ugnsfast form. Strö över västerbottenosten. Sätt in i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter.
  6. Koka morötterna och sparrisen till lagom tuggmotstånd, dela dem längs med. När maten läggs upp på tallrikar börja med att lägga morötter och sparris i botten på tallriken. Lägg sedan fläskfilén och sås ovanpå.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept